جوقاسم
زعفران جوقاسم (نام علمی: Crocus haussknechtii) یکی از گونههای سردهٔ زعفران است. این گونه بسیار به زعفران خوراکی شباهت دارد. ۹ تا ۱۴ برگ این گونه در زمستان یا بهار ظاهر میگردند. در تپهها و دشتهای سنگلاخی منطقهٔ زاگرس از ارتفاع ۱۰۰۰ تا ۲۵۰۰ متری میروید. غدههای آن در بهار جمعآوری شده و پس از سرخ کردن و یا جوشاندن در شیر در گلپایگان مصرف غذایی دارد. فصل گلدهی اسفند، فروردین و اردیبهشت ماه است.
گیاه خوراکی زعفران وحشی با نام محلی جو قاسم یکی از گیاهان خوراکی و خودرو در منطقه ما است.
گیاه زعفران وحشی گیاهی کوتاه به ارتفاع ۵ تا ١۵ سانتیمتر است، این گیاه دارای پیاز تو پر نسبتا بزرگی بدون بو با طعمی خاص است که از غده های زیرزمینی میباشد.این گیاه به حالت کروی و پوشیده از رشته های انبوع درهم و مشبک به رنگ قهوه ای روشن است و دارای حفره های کشیده و باریکی است. گلهای این گیاه به رنگ آبی متمایل به بنفش، بنفش یاسی کم رنگ و گاهی کاملا سفید هستند . جو قاسم را پس از تمیز کردن به چند روش دلخواه برای مصرف کردن انتخاب میکنند: با مقداری آب آن را آب پز، سپس به همراه پیاز داغ آن را می کوبند . جو قاسم را در روی آتش ذغال کباب می کنند، و بعضی هم پس از تمیز کردن گیاه آن را خام مصرف می کنند. جو قاسم بصورت سرخ کرده و یا جوشانده بعنوان ماده ای غذایی و همچنین تقویت کننده و ضد روماتیسم مصرف سنتی دارد. این گیاه خوراکی که بومی ایران است را میتوان در بخش هایی از استان های کرمانشاه، همدان، مرکزی و فارس یافت .
نکته ی بسیار جالب:
حتما در اواخر پاییز و با تغییر فصل، گل های زیبایی رو که در بیابان موچان و اطراف سبز میکنه رو دیده اید .
این گل ها همان گل جوقاسم (زعفران جوقاسم) هستند
دیگر منابع:
http://www.srgc.net/forum/index.php?topic=6342.0
http://fa.wikipedia.org/wiki/زعفران_جوقاسم
آخرین دیدگاهها