خانه > خبرنامه ي موچان > خواص گیاه خوشاروزه

خواص گیاه خوشاروزه

IMG_4201 copy

در مورد خوشاروزه بیشتر بدانید……

کارشناس مسوول دانشگاه علوم پزشکی استان چهارمحال و بختیاری گفت: دکتر “مجید آویژگان” استاد دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد توانست از بین ‪ ۵۳‬مقاله بین‌المللی طب سنتی ، عنوان برتر این کنگره را کسب کند.

“سید هدایت‌الله حسینی” افزود: نتایج مطالعه روی گیاه بومی”خوشاروزه”برگرفته از پنج طرح مطالعاتی و پایان نامه دانشجویی در قالب یک مقاله، اثر ارایه شده این پزشک در کنگره بین‌المللی یاد شده بوده است.

به گفته وی، نتایج مطالعات مقاله ارائه شده نشان داد که گیاه”خوشاروزه” اثر کشندگی قابل قبولی بر قارچ‌های مولد بیماری”کچلی” ، عفونتهای دهان در نوزادان و عفونت‌های رحمی زنان دارد.

وی افزود: مقاله ارائه شده حاکیست که عصاره این گیاه اثریکی از قویترین داروهای ضد قارچ موجود را علیه “کاندیدآلبی کنس” (نوعی قارچ) دو تا چهار بار افزایش می‌دهد.

گیاه خوشاریزه به عنوان علف هرز دربیابان‌های چهارمحال و بختیاری و استانهای همجوار رشد می‌کند.

این گیاه از خانواده گیاهان “اکینوفرا” محسوب می‌شود و اسم محلی آن “تیغ تراغ” و ” کشندور” است.

خوشاریزه در معطر کردن مواد غذایی،دوغ ، پنیر و ترشیجات استفاده می‌شود.

 

  1. ali
    ۲ خرداد ۱۳۹۷ در ۱۱:۴۷ | #1

    سلام

    این گیاه شبیه خوشاریزه هست ولی خود گیاه نیست

    • سعيد
      سعيد
      ۵ خرداد ۱۳۹۷ در ۱۵:۵۸ | #2

      سلام من خودم از این عکسو گرفتم اما راستش استفاده نکردم. ولی بنظرم خودش باشه

  2. ناشناس
    ۲۷ مرداد ۱۳۹۵ در ۲۰:۲۳ | #3

    گیاه خوشاروزه بین مردم ترک زبان چهارمحال به دَنگ تیکانی هم معروف است. جوشانده این گیاه اگر مدت زیادی در جای خنک مثل یخچال نگهداری شود مزه ترش و خوشمزه ای به خود میگیرد که مردم منطقه از آن برای درست کردن ترشی خیار یا خیارشور استفاده میکنند.

    • سعيد
      سعيد
      ۲۹ مرداد ۱۳۹۵ در ۰۹:۱۴ | #4

      سلام و درود
      بسیار عالی
      ما از این خاصیت جالب خوشاروزه آگاه نبودیم
      خیلی ممنون

  3. منصور
    ۱۲ مرداد ۱۳۹۵ در ۱۱:۴۳ | #5

    @فرشته
    سلام دوست عزیز
    بله این گیاه رو پودر میکنند و داخل دوغ یا ماست میریزند
    بسیار بسیار خوش طمع و خوش عطر میشود

  4. مهدی
    ۷ مرداد ۱۳۹۵ در ۰۶:۵۵ | #6

    این عکس خود خوشاروزه است اقای محترم

  5. فرشته
    ۳۱ خرداد ۱۳۹۵ در ۱۳:۵۶ | #7

    سلام نحوه استفادش چگونه است واینکه میشه اسیابش کرد ودر دوغ ریخت و حضمش چگونه است ممنونم اگه راهنمای کنید باتشکر

    • سعيد
      سعيد
      ۴ تیر ۱۳۹۵ در ۱۳:۳۷ | #8

      سلام.
      پس از چیدن باید بزارید خشک بشه
      بعد آسیاب کنید
      بعد از آسیاب کردن در دوغ یا ماست به عنوان طعم دهنده استفاده میشه.
      برای خوردن هم مشکلی پیش نمیاد ، ساختار سلولوزی گیاه در روند هضم غذا تاثیر مثبت داره…
      موفق باشید

  6. فریم
    ۱۹ آذر ۱۳۹۴ در ۱۱:۱۵ | #9

    با سلام و احترام
    تصویر مربوط به گیاهی است بنامهای محلی زول ،چوبک یا غاسول که ریشه ان در قدیم به عنوان ماده شستشوی‌ لباس استفاده میشده، کف قابل قبولی جهت شستشو نیز دارد.

    • سعيد
      سعيد
      ۲۰ آذر ۱۳۹۴ در ۱۹:۳۸ | #10

      سلام و درود
      ممنون از اطلاعات ارزشمند شما

  7. …..
    ۱۵ آذر ۱۳۹۴ در ۱۶:۵۹ | #11

    سلام این عکس مربوط به گیاهی شبیه خوشاروزست نه خود خوشاروزه

    • سعيد
      سعيد
      ۱۵ آذر ۱۳۹۴ در ۱۹:۴۵ | #12

      سلام
      من بطور دقیق اطلاع ندارم اما خوشاروزه هم همینجوریه……

  1. بدون بازتاب